Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید احسان اصنافی دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در خصوص سازه‌های ناایمن شیراز،گفت: از نظر ایمنی سازه‌ها دو مقوله در شیراز مدنظر است،نخست ساختمان‌هایی که پروانه گرفته و براساس محاسبات کار پیش رفته و کنترل و ایمنی آن به نظارت حین ساخت باز می‌گردد.
شهردار شیراز با بیان اینکه مشکل ایمنی اغلب درخصوص ساختمان‌هایی مطرح است که یا هنگام ساخت مرتکب تخلف می‌شوند و یا پس از ساخت تغییر کاربری می‌دهند،افزود: سازه‌هایی که حین ساخت تغییرات اعمال و یا طبقات اضافه می‌کنند بار اضافی بر ساختمان تحمیل کرده و به همین علت سازه خطرناک و غیرایمن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به این مطلب که برخی مالکین نیز بعد از تکمیل سازه اقدام به تغییر کاربری می‌کنند،گفت: بار قابل تحمل یک ساختمان مسکونی حدود ۳۰۰ کیلوگرم در هر مترمربع است،درحالی که برای یک فضای تجاری و کتابخانه‌ای تا هزار مترمربع و برای فضاهای اداری حدود ۵۰۰ کیلوگرم برای هر مترمربع درنظر گرفته می شود.
اصنافی اضافه کرد: این تغییر کاربری‌ها باعث می‌شود که بارگذاری درنظر گرفته شده در طراحی اولیه تغییر و به نوعی ساختمان ناایمن شود و مجددا نیازمند بازطراحی باشد.

بازطراحی سازه‌های متخلف انکارناپذیر است
شهردار شیراز با بیان اینکه در بازطراحی ممکن است در بعضی موقع طراحی اولیه جوابگو باشد،اظهار داشت: اصل موضوع بازطراحی،کارشناسی مجدد و تعیین تکلیف برای سازه‌هایی که یا حین ساخت تخلف کرده و یا بعد ساخت تغییر کاربری داده شده امری انکارناپذیر است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص نحوه شناسایی سازه‌های ناایمن شیراز گفت: مهندسین ناظر در خصوص تغییرات ساختمان ها بصورت سیستمی و مداوم گزارش ارایه می کنند و مساله بررسی می شود.

تناقض قانونی که موجبات ناایمنی را ایجاد کرده است
اصنافی ادامه داد: تناقضی بین قانون امور صنفی و شهرداری‌ها وجود دارد مبنی بر اینکه قانون مجمع امور صنفی، مجوز کار بر پروانه ساختمانی صادر می‌کند و نه پایان کار و این یعنی اینکه ساختمان هنوز از نظر فنی به اتمام نرسیده و ایرادات رفع نشده، اما مجوز کار صادر می شود.

سازه‌های مخاطره آمیز کلانشهر
شهردار شیراز اضافه کرد: مجتمع های تجاری زیادی در شیراز وجود دارد که سیستم ایمنی،آتش نشانی و اطفای حریق کامل نشده و استاندارهای آسانسورها نیز اخذ نشده است اما با مجوزی که گرفته شده سازه به بهره برداری رسیده و این سازه ها ازجمله ساختمان های مخاطره آمیز شهر محسوب می شود.
وی اظهار داشت: بسیاری از بازارهای بزرگ تجاری شیراز این وضعیت را داشته و تخلفات زیادی در این خصوص داشته و به بهره برداری رسیده‌اند که جزو سازه‌های مخاطره آمیز این شهر محسوب می‌شوند.
این مقام شهری با بیان اینکه نگرانی زیادی در خصوص سازه‌های ناایمن شیراز وجود دارد که از گذشته نیز وجود داشته،گفت: در شورای چهارم شهر شیراز که در آن دوره، عضو این شورا بوده‌ام نیز بارها در خصوص سازه های ناایمن شیراز تذکر دادم.

ساختمان‌های قدیمی و خطرناک شیراز
اصنافی با بیان اینکه ناایمنی سازه‌های قدیمی در حال بهره برداری شیراز مساله دیگری است که ممکن است بسیار مخاطره آمیز باشد،تاکید کرد و گفت: بسیاری از این سازه‌ها از جمله ساختمان های اداری و بیمارستان‌ها با وجود اینکه در حال استفاده است اما به استانداردهای روز مجهز نشده که این ساختمان‌ها توسط آتش نشانی شهرداری شیراز در حال شناسایی است و نواقص ایمنی اعلام و نسخه ای نیز به دادستان و فرمانداری ارجاع می شود.
اصنافی عنوان کرد: موارد ناایمن بیمارستان‌ها،ساختمان‌های اداری و بعضی مدارس شیراز تاکنون شناسایی و اعلام شده است و سازمان آتش نشانی طی برنامه مدون سایر سازه های ناایمن این شهر در حال شناسایی است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص آمار ساختمان‌های ناایمن که تاکنون در شیراز شناسایی شده است،گفت: اطلاعی از تعداد ساختمان‌های ناایمن شیراز ندارم اما گزارشات در این زمینه تفصیلی است و برای هر سازه‌ای موارد ذکر شده است.

رسیدگی به پرونده هتل آسمان در حال انجام است
شهردار شیراز در خصوص روند بررسی هتل آسمان گفت: این موضوع براساس برنامه زمان بندی تعیین شده در حال انجام است،کمیته فنی در این باره تشکیل شده مشاوری برای مقاوم سازی بخش هایی از این هتل که در آتش سوزی اخیر و در مجاورت دمای ۷۰۰ درجه قرارگرفته انجام شود.
وی اظهار داشت: مشاوری که برای این طرح انتخاب شده بخشی از مقاوم سازی را انجام داده و گزارشات آن از سوی شهرداری و مسکن وشهرسازی نیز مطالبه شده تا بتوان بررسی دقیقی درباره ایمنی این سازه و بخش هایی که در آتش سوزی آسیب دیده انجام داد.
اصنافی با بیان اینکه باید تحمل سازه هتل آسمان دقیق مورد بررسی قرار گیرد،گفت: در خصوص اضافه ساخت و ساز طبقات هتل آسمان نیز کمیسیون ماده صد ،کارشناسان رسمی و خبره دادگستری را به کار گرفته تا درمورد اضافات خارج از پروانه اظهار نظر نهایی انجام شود.

رعایت ایمنی و استاندارد سازه هزینه اضافه نیست
وی در بخش پایانی سخنان خود توصیه و تاکید کرد: رعایت استانداردها و قوانین در راستای رفاه عمومی و امنیت زیستی و زندگی مردم و تضمین آن است و رعایت ایمنی بعنوان هزینه اضافه نیست،خرید امنیت و ایمنی برای زندگی در شهر است.


فروریختن سازه متروپل در ظهر روز دوشنبه دوم خرداد ماه ۱۴۰۱ در آبادان موجب شد که موضوع ناایمن بودن ساختمان هتل آسمان شیراز به عنوان سازه‌ای که شباهت‌های بسیاری به متروپل دارد در صدر اخبار رسانه‌ها قرار بگیرد. ساخت این هتل مرتفع که به دلیل قرارگیری‌اش در منظر بصری ارگ کریمخان زند همواره به عنوان یک مکان بحث برانگیز در شیراز شناخته می‌شود در سالیان گذشته نیز مورد انتقاد برخی از مسئولان قرار گرفته است. یکی از این انتقادها به هتل آسمان،‌ سلب کردن موقعیت ثبت جهانی مجموعه آثار زندیه به واسطه نقض منظر بصری ارگ کریمخان زند است. انتقاد دیگر، شبهاتی است که در زمینه آسیب دیدن سازه هتل آسمان در پی آتش سوزی سال ۱۳۹۸ مطرح شده است.
امیر حسین جمشیدی مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس دوازدهم تیرماه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه‌ به فعالان گردشگری این اطمینان را خواهیم داد که تصمیمات در رابطه با هتل آسمان به صلاح صنعت گردشگری فارس خواهد بود، گفت: به احتمال زیاد تا پایان تیرماه ۱۴۰۱ نظریه اولیه را در رابطه با هتل آسمان ارائه می‌دهیم.
مجتبی زوربخش رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در همین روز اعلام کرد که مالک هتل آسمان مستندات مقاوم سازی را ارائه کرده که در دست بررسی است.

برچسب‌ها شیراز مدیریت شهری ساختمان ناایمن هتل شهرداری شیراز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیراز مدیریت شهری ساختمان ناایمن شیراز مدیریت شهری ساختمان ناایمن هتل شهرداری شیراز شهردار شیراز تغییر کاربری مخاطره آمیز ساختمان ها هتل آسمان سازه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۹۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، غلامرضا حسن زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، ضمن معرفی برنامه «طراحی، اجرا و ارزشیابی، برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره وری در آموزش علوم پزشکی» گفت: در این برنامه بر اساس اسناد بالادستی در معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای ارتقا، بهره وری و تعالی آموزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برنامه ریزی شد. بر این اساس ده کارگروه در نظر گرفته و برای هرکدام شاخص‌هایی طراحی شد تا در دانشگاه‌ها و کلان مناطق آمایش سرزمینی اجرایی شوند.

وی با اشاره به اجرای این برنامه در دانشگاه‌ها گفت: این برنامه در سال ۱۴۰۲ مورد ارزیابی و پایش قرار گرفت و نتایج آن به کلان مناطق ابلاغ شد.

حسن زاده، یکی از مشکلات دانشگاه‌ها را عدم استفاده بهینه از منابع موجود خواند و تصریح کرد: متاسفانه منابع موجود به صورت منطقی و درست استفاده نمی‌شود و گاهی این مسئله موجب می‌شود تا بهره وری در سیستم کاهش پیدا کند؛ لذا اگر بتوانیم انگیزه و نگرش مناسب را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم می‌توانیم کارایی را در آنها افزایش دهیم.

دبیر شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، ارتقای کارایی و اثربخشی را موجب ارتقاء بهره وری دانست و یادآور شد: در این شرایط هم کیفیت کار افزایش و هم هزینه‌های سیستم کاهش می‌یابد.

وی طرح ایده‌ها و برنامه‌های جدید در جشنواره امسال را از نقاط قوت آن ارزیابی کرد و گفت: جشنواره امسال تمرکز خود را بر کار‌های جدید معطوف کرده بود. نحوه پذیرش فرآیند‌ها نیز بسیار خوب و منطقی بود و امیدوارم که فرآیند‌های خوب بتوانند اجرایی شوند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • کمالشهر صاحب بیمارستان جدید می‌شود
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲
  • ساخت ۱۰ سازه هنری آجری در مراغه
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن